skip to Main Content

Kastee järjestelmä - tekniset tiedot

Miksi Kastee?

Perinteinen suomalainen saunoo yleisimmin 70 – 120 asteessa. Korkeammissa lämpötiloissa ei voi löylyä heittelemällä saavuttaa kovinkaan korkeaa kosteusprosenttia ilman että iho palaa ja hengitys vaikeutuu. Tämä ongelma on yleinen sähkökiukailla. Muissa kylpemismuodoissa, kuten etelämaalaisissa, saunat lämpiävät pääasiassa höyryllä ja toimivat noin 40 – 46 asteessa, kosteusprosentin lähentyessä 100%.

Kastee-järjestelmällä saavutetaan nautinnolliseen saunomiskokemukseen sopivammat, halutut olosuhteet lähes kaikissa saunatyypeissä, joissa on sähkö- tai puukiuas. Kylpeminen ja nautinto oovat parhaimmillaan lämpötilan ollessa turkkilaisen ja suomalaisen saunan välimaastossa, n. 45 – 65 astetta, ilmankosteusprosentin ollessa huomattavasti perussaunaa korkeampi. Korkeammassa ilmankosteudessa on parempi hengittää ja se antaa miellyttävämmän saunomiskokemuksen. Suomalaiseen saunomiskulttuuriin on tullut uusi, kotimainen Kastee-tapa kylpeä.

Turvallisuus

Järjestelmä toimii 24V heikkovirralla ja ohjelmoiduilla mikropiireillä. Toimintalämpötila-alue on 42 – 80 astetta. Laite ei mene päälle kylmässä eikä liian kuumassa saunassa. Lämpötilan noustessa järjestelmä vähentää turvallisuussyistä veden annostelua. Kun saunatila lämpenee yli 80 asteen, järjestelmän menee pois päältä turvallisuussyistä. Laitteessa on myös käynnistysvaiheessa puhdistussuihkutus, jolla putket ja suutin huuhdellaan.

Saunan puuosat pysyvät pidempään hyväkuntoisena, koska suuria kuumuudesta johtuvia kuivumisaikoja ei ole. Samoin laitetta käyttämällä säästät sähkölaskussasi, koska kiuasta ei tarvitse käyttää niin kauan ja kuumaksi.

Osat
  • Kiukaan kivitilaan sijoitetaan suojakehikolla varustettu vesisuutin, joka sumuttaa kosteutta kivitilaan. Vesisuutin liitetään talon vesiliitäntään, välissä on elektronisesti ohjattava magneettiventtiili. Venttiili ohjaa veden määrää ja suuttimen sumutusta.
  • Saunan seinälle laitetaan anturi, joka mittaa jatkuvasti saunan kosteutta ja lämpöä
  • Saunatilan ulkopuolelle tulee säätöpaneeli, josta voidaan säätää saunan ilmankosteutta
  • Johtimet kytketään kytkentärasiaan, jossa on ohjauselektroniikka. Se pitää huolen lämpötilan ja ilmankosteuden oikeasta määrästä.
Toiminta ja asennus

Asennus on erittäin nopea ja helppo. Järjestelmä sopii lähes jokaiseen kiuasmalliin, ja voidaan asentaa niin uusiin kuin käytettyihin kiukaisiin, myös jälkiasennuksena vain kiviä nostelemalla. Laitteen voi asentaa näppäräsorminen myös itse. Kytkentä voidaan haluttaessa tehdä kiinteästi putkittamalla tai pesukone- tai suihkuhanaan siistillä sovittimella käyttäen ns. pesukoneen tulovesiletkua asennuksen helpottamiseksi.

Laitteella voidaan säätää suhteellisen ilmankosteuden tasoa 0 – 100%. Järjestelmä laskee automaattisesti halutun säätöarvon suhteessa ilman lämpötilaan. Saavutetun kosteuden taso riippuu asennuskohteesta. Järjestelmä pitää suhteellisen kosteuden saunatilassa tasaisena. Vesisuutin sijoitetaan ohjeiden mukaisesti ja parhaimman tuloksen aikaansaamiseksi kiukaan kuumimpaan osaan.

Huomioitavaa

Edullisissa peruskiukaissa ei ole termostaattia, vaan jaksokytkin kiukaan alareunassa. Oikean lämpötilan löytäminen on hieman haasteellisempaa, puhumattakaan ilmankosteudesta.

Kastee-laitetta ei ole suunniteltu löylynheittolaitteeksi vaan miellyttävän ja terveellisemmän saunakokemuksen aikaansaamiseksi, korkeammalla valvotulla ilmankosteudella ja miedommalla lämpötilalla.

Samoin laitteen tarkoitus ei ole tuottaa turkkilaista höyrysaunaa, joka on viileämpi ja näkyvää höyryä tuottava kylpemismuoto, mutta oikeilla olosuhteilla ja säädöillä tämäkin on mahdollista.

Markkinoilla ei ole vastaavaa laitetta, jolla on tarpeeksi suuri kyky oikean ilmankosteustason ylläpitämiseksi halutulla lämpötilalla

Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä, otathan yhteyttä!

PATENT PENDING